Μεσογειακά πιτάκια
Εκτέλεση
Συστατικά
- Υλικά για 20 τεμάχια
- 3 χοντρά φύλλα για πίτες
- 1φλιτζάνι τσαγιού φυτική φέτα σόγιας
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
- 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
- 1 κίτρινη πιπεριά σε κύβους
- 6 μανιτάρια κομμένα σε κιμά
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Άνηθο ψιλοκομμένο
- Ρίγανη τριμμένη
- Αλάτι-πιπέρι
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τους κύβους λαχανικών μέχρι να ροδίσουν. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία και αφήνουμε να χλιάνουν.
Προσθέτουμε τη φέτα σόγιας τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε τη γέμιση.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Με ένα ψαλίδι κουζίνας κόβουμε από τη κοντή πλευρά του, το φύλλο σε λωρίδες των 6 εκατοστών.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε γέμιση στην μία άκρη του φύλλου και διπλώνουμε διαγωνίως μέχρι να τελειώσει το φύλλο.
Τοποθετούμε το πιτάκι σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα με το τελείωμα προς τα κάτω έτσι ώστε να μην μας ανοίξει κατά το ψήσιμο.
Με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφριά την επιφάνεια στα πιτάκια
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση και με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφριά την επιφάνεια στα πιτάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.