Μυδοπίλαφο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό μύδια ολόκληρα
- 250 γραμμάρια ρύζι σπυρωτό
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο
- 250 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι άσπρο κρασί
- Αλατοπίπερο
- Άνηθο ψιλοκομμένο
Σε κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το κρασί, 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και τα μύδια, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 6-8 λεπτά.
Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάτε. Προσθέτετε τις ντομάτες, 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό και μόλις πάρει μια βράση ρίχνετε το ρύζι.
Αλατοπιπερώνετε και βράζετε μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε με χλιαρό νερό (λίγο-λίγο γιατί θέλουμε να είναι το πιλάφι σπυρωτό).
Σερβίρετε με μπόλικο ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.