Κατηγορία Άλαδα / Γλυκά

Αλάδωτη καρυδόπιτα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεσμένα καρύδια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 2 κουταλιές σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο
  • 6 κουταλιές σούπας νερό
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
  • 3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Σιρόπι:
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • Φλούδα από 1 λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Καρύδια για γαρνίρισμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Σε ένα μπολ βάζουμε το λιναρόσπορο να φουσκώσει μαζί με τις 6 κουταλιές σούπας νερό.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το χυμό να λιώσει, χαμηλώνουμε την ένταση στο μίξερ και προσθέτουμε το νερό.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, τη βανίλια, τον λιναρόσπορο, τα αλεσμένα καρύδια και τελευταία τη φαρίνα με το μπέικιν.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και σταματάμε το μίξερ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι σιλικόνης και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε τη καρυδόπιτα να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
Κατεβάζουμε από την εστία τη κατσαρόλα και μόλις χλειάνει το σιρόπι σιροπιάζουμε τη καρυδόπιτα και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.
*Αν δεν θέλουμε να σιροπιάσουμε τη καρυδόπιτα, τη σερβίρουμε σαν κέικ πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη, κανέλα και τριμμένα καρύδια ή γαρνίρουμε μόνο με μέλι και τριμμένα καρύδια.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές