Φαγκρί στη λαδόκολλα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 φαγκρί
- 1 ντομάτα 1 πιπεριά
- Ρίγανη φρέσκια, θυμάρι, δεντρολίβανο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 1/2 λεμόνι Για το λαδολέμονο:
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- Αλάτι
- Ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο
- Λαδόκολλα αντικολλητική
- Αλουμινόχαρτο
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα εντόσθια, το πλένουμε πολύ καλά και το αλατίζουμε.
Κόβουμε κλωνάρια από φρέσκια ρίγανη, θυμάρι και δεντρολίβανο και τα βάζουμε στη κοιλιά του ψαριού.
Κόβουμε στη μέση ένα λεμόνι, το μισό το στύβουμε και το άλλο μισό το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε 3 κάθετες μαχαιριές στο ψάρι και μπήγουμε στα σημεία που κόψαμε τις φέτες λεμονιού.
Κόβουμε σε μικρές φέτες τη ντομάτα και τις πιπεριές και τις τοποθετούμε πάνω στο ψάρι.
Πάνω από τις πιπεριές βάζουμε ένα κλωνάρι ρίγανης και περιχύνουμε το ψάρι με λίγο ελαιόλαδο.
Παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω τοποθετούμε ένα κομμάτι αντικολλητικής λαδόκολλας.
Βάζουμε στο κέντρο της λαδόκολλας το ψάρι και κλείνουμε πολύ καλά έτσι το άνοιγμα να είναι από πάνω και να μην χυθούν έξω τα υγρά και στεγνώσει το ψάρι.
Κλείνουμε αμέσως μετά από τη λαδόκολλα το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το πακέτο ψαριού σε μία λαμαρίνα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, ανοίγουμε το πακέτο και ψήνουμε στο γκριλ 5 λεπτά να ροδίσει το ψάρι.
Χτυπάμε σε ένα μούλτι τα υλικά για τη σάλτσα για μερικά δευτερόλεπτα, προσθέτουμε στο τέλος τα μυρωδικά και συνεχίζουμε για 1-2 δευτερόλεπτα το χτύπημα.
Σερβίρουμε το ψάρι σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.