Κατηγορία Φαγητά / Όσπρια

Παραδοσιακή λευκή φασολάδα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια φασόλια
  • 1 πατάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κόκκινο καυτερό πιπέρι για το σερβίρισμα

Μουλιάζουμε από το βράδυ τα φασόλια σε νερό να τα σκεπάζει.
Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αδειάζουμε σε μία χύτρα ταχύτητος με νερό να τα σκεπάζει. Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να σφυράει η βαλβίδα χαμηλώνουμε την ένταση της στο μισό και βράζουμε για 20 λεπτά.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία, ανοίγουμε τη βαλβίδα να βγάλει τον ατμό και όταν κατέβει η βαλβίδα ασφαλείας τότε ανοίγουμε το καπάκι.
Στραγγίζουμε το ζωμό σε ένα μπολ και το κρατάμε. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε τους κύβους πατάτας, τα καρότα, το σέλινο και ζωμό από τα φασόλια να τα σκεπάζει.
Συμπληρώνουμε με αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τα φασόλια και αφήνουμε να πάρουν βράση για 3 - 4 λεπτά να χυλώσει η σούπα.
Σερβίρουμε με καυτερό κόκκινο πιπέρι, καπνιστή ρέγκα και φρυγανισμένο ψωμί.
*Αν θέλουμε πιο αραιή τη σούπα μας την αραιώνουμε με ζωμό από τα φασόλια.
*Αν δεν έχουμε χύτρα ταχύτητος τότε βράζουμε τα φασόλια σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 3 ώρες.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές