Γαύρος με σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό γαύρο
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- Αλάτι-πιπέρι
- Φρέσκια ρίγανη ή αποξηραμένη
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2-3 φέτες λεμονιού
Πλένουμε και αφαιρούμε από τα ψάρια το κεφάλι. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αλατίζουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στο γκριλ.
Μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε τα ψάρια μας το ένα δίπλα στο άλλο και ανάμεσα τους τις φέτες λεμονιού. Τα πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι, τη φρέσκια ρίγανη και περιχύνουμε με 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 20 λεπτά στο γκριλ.
Για τη σάλτσα:
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες αφού πρώτα τις μουλιάσουμε για 2-3 λεπτά σε καυτό νερό.
Τις περνάμε από ένα τρίφτη ή τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το σκόρδο.
Αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε να πάρει μία βράση να βγάλει τα υγρά της.
Χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία μας και ρίχνουμε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την εστία το τηγάνι μας.
Για το σερβίρισμα βάζουμε σε ένα πιάτο μία μεγάλη δόση σάλτσας και από πάνω γαρνίρουμε με το γαύρο και μερικά φύλλα φρέσκιας ρίγανης.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.