Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Γόπες με σάλτσα ντομάτας

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 6 γόπες
  • Αλεύρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Υλικά για τη σάλτσα:
  • 250 ml τριμμένη ντομάτα
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 ml άσπρο κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια και τα εντόσθια και τα πλένουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και τα αλατίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τη μία σκελίδα σκόρδο ολόκληρη και σβήνουμε με το κρασί.
Βράζουμε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε στο τηγάνι τη τριμμένη ντομάτα.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στην εστία μας και συμπληρώνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Στη συνέχεια αλευρώνουμε τα ψάρια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αραδιάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα ντομάτας.
Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και σερβίρουμε ζεστά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές