Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Λαβράκια με πέστο μαϊντανού

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 6 λαβράκια
  • 1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο για το ταψί μας
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 συσκευασία μικρά ντοματάκια

Καθαρίζουμε τα λαβράκια και τα ξεπλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό να φύγουν τυχόν υπολείμματα από τα εντόσθια.
Βάζουμε τα ψάρια να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε.
Κόβουμε το μαϊντανό σε τρία μέρη και τον ρίχνουμε στο μπλέντερ αρχικά μόνο με το ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο, τα αμύγδαλα, λίγο ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγουμε το μπλέντερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να πολτοποιηθούν τα υλικά μας πολύ καλά και να μην έχει κομματάκια.
Σταματάμε το μπλέντερ, δοκιμάζουμε τη γεύση και ανάλογα με το πόσο ξινό ή αλμυρό θέλουμε το πέστο συμπληρώνουμε υλικά.
Παίρνουμε ένα πυρέξ και στο πάτο απλώνουμε μία μικρή ποσότητα πέστο μαϊντανού.
Αν θέλουμε κρατάμε λίγη σάλτσα για το σερβίρισμα.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τη κοιλιά των ψαριών με όση σάλτσα χωράει, τα τοποθετούμε μέσα στο πυρέξ σε σειρά και τα περιχύνουμε από πάνω με την υπόλοιπη σάλτσα πέστο.
Συμπληρώνουμε με το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και σκορπάμε μέσα στο πυρέξ τα ντοματάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 30 - 40 λεπτά και κατά διαστήματα ελέγχουμε τα ψάρια να μην παραψηθούν και στεγνώσουν.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά κι αν θέλουμε βάζουμε έξτρα σάλτσα πέστο στο πιάτο μας.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές