Δακτυλιές κυπριακά κουλούρια
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα τριμμένη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο σπασμένο
- 1 βανίλια
- 1/3 ποτηριού καλαμποκέλαιο
- 2 ½ ποτήρια νερό χλιαρό
- 1/4 ποτήρι νερού ζάχαρη Για το τύλιγμα:
- 20 γραμμάρια μαύρο σουσάμι
- 200 γραμμάρια σουσάμι
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκάνισο
Πλένουμε τα δύο σουσάμια, τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε μια πετσέτα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε πολύ καλά να γίνει μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μακρόστενα ρολά (25-30 εκατοστά).
Τυλίγουμε τα ρολά στο σουσάμι που το έχουμε ανακατέψει με τον γλυκάνισο και το μαύρο σουσάμι και κόβουμε το κάθε ρολό σε λοξές φέτες.
Συναρμολογούμε ξανά το ρολό αφήνοντας τις άκρες όπως είναι και κολλάμε τα επόμενα κομμάτια γυρνώντας τα αντίθετα.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και μια κουβέρτα και αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου για 1 ½ -2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Μαρία γεωργιου
stalo