Πεσκανδρίτσα ριζότο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 κιλό ουρές πεσκανδρίτσας
- 1/2 λίτρο νερό
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ
- 1 ντομάτα τριμμένη χωρίς τη φλούδα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι αρμπόριο (μακρύκοκκο)
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- Πιπέρι
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τις ουρές πεσκανδρίτσας με το 1/2 λίτρο νερό, το μισό κρεμμύδι και το κρασί για 10 λεπτά.
Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι το ψάρι και κρατάμε το ζωμό του ψαριού.
Παίρνουμε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφριά τις ουρές πεσκανδρίτσας στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και αφήνουμε σε ένα πιάτο.
Ψιλοκόβουμε το μισό κρεμμύδι και το σοτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα, 3 φλιτζάνια τσαγιού από το ζωμό ψαριού, το πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και μόλις πάρει τη πρώτη βράση ρίχνουμε το ρύζι.
Ανακατεύουμε ανά διαστήματα να μην μας κολλήσει και μόλις αρχίσει να μαλακώνει λίγο το ρύζι προσθέτουμε στη κατσαρόλα τις ουρές πεσκανδρίτσας.
Μαγειρεύουμε μέχρι να χυλώσει το ρύζι (να κρατάει λίγο στο δόντι) και σερβίρουμε αμέσως με φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.