Κράκερς πολύσπορα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 20 γραμμάρια μαυροκούκι
- 50 γραμμάρια σουσάμι
- 20 γραμμάρια κεχρί
- 50 γραμμάρια σπόρους κολοκύθας
- 50 γραμμάρια λιναρόσπορο
- 50 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
- 75 γραμμάρια αλεύρι ολικής
- 75 γραμμάρια αλεύρι σίκαλης
- 160 ml νερό
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύω τους σπόρους και σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι ολικής με το αλεύρι σίκαλης και το αλάτι.
Αδειάζω τους σπόρους στο μπολ με το αλεύρι, προσθέτω το ελαιόλαδο και λίγο-λίγο το νερό.
Ζυμώνω πολύ καλά μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του μπολ.
Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη και μαλακή χωρίς να κολλάει στα δάκτυλα.
Μοιράζω τη ζύμη σε δύο μέρη.
Τοποθετώ μία λαδόκολλα στο πάγκο της κουζίνας και τοποθετώ στο κέντρο της λαδόκολλας τη μισή ζύμη.
Σκεπάζω με ένα κομμάτι λαδόκολλας και ανοίγω με ένα πλάστη τη ζύμη σε λεπτό φύλλο των 3 χιλιοστών.
Αφαιρώ τη πάνω λαδόκολλα και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω τη ζύμη σε παραλληλόγραμμα κομμάτια των 5Χ10 εκατοστών.
Τοποθετώ τη λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα και ψήνω τα κράκερς στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 20 λεπτά, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και με ένα μαχαίρι κόβουμε στα σημεία που είχαμε χαράξει τη ζύμη και αφήνουμε να κρυώσουν.
Διατηρούνται για αρκετές μέρες τραγανά αν τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.