Scones με μαρμελάδα ροδάκινο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 3 φλιτζάνια τσαγιού)
- 40 γραμμάρια ζάχαρη (3 κουταλιές σούπας)
- 15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (2 κουταλιές σούπας)
- 80 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη ( 1/4 φλιτζάνι τσαγιού)
- 240 ml φυτική κρέμα (1 φλιτζάνι τσαγιού)
- 1 βανίλια
- Φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό και δυόσμο για το σερβίρισμα
- Μαρμελάδα ροδάκινο
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά με τη μαργαρίνη σε κομμάτια και τρίβουμε με τα δάκτυλα να γίνει το μείγμα σαν τρίμμα.
Προσθέτουμε τη φυτική κρέμα και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Το μείγμα θα κολλάει αρκετά έως πολύ στα δάκτυλα μας, όμως δεν προσθέτουμε αλεύρι γιατί το μείγμα θα σφίξει πολύ.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι την επιφάνεια εργασίας μας και αδειάζουμε πάνω τη ζύμη.
Πασπαλίζουμε τη ζύμη από πάνω με λίγο αλεύρι για να μην κολλάει και ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο των 3 εκατοστών με ένα πλάστη.
Κόβουμε με στρογγυλό κουπ ατ και τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα.
Αλείφουμε την επιφάνεια των scones με λίγη φυτική κρέμα και ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Όταν κρυώσουν τα μοιράζουμε στη μέση και γεμίζουμε με τη γέμιση της αρεσκείας μας.
*Προσθέστε στη μαρμελάδα σας (ροδάκινο ή φράουλα), ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και φρέσκο δυόσμο και απογειώστε τη γεύση της.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.