Χωριάτικες φρατζόλες
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2 κιλά αλεύρι
- 50 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 2 κουταλιές σούπας αλάτι
- 2 ½ -3 φλιτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό
Μέσα σε μια λεκάνη διαλύουμε τη μαγιά με 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό μαζί με το αλάτι. Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι το ζυμώνουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Όταν δούμε ότι διπλασιάστηκε σε όγκο, ρίχνουμε 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό, το υπόλοιπο αλεύρι και ξαναζυμώνουμε.
Ζυμώνουμε για 30-40 λεπτά και προσθέτουμε λίγο-λίγο χλιαρό νερό όσο χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη αφράτη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και τα πλάθουμε σε φρατζόλες.
Χαράζουμε κάθε φρατζόλα και τις τοποθετούμε σε ταψί να ξαναφουσκώσουν, σκεπασμένες σε ζεστό μέρος για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.