Κατηγορία Φαγητά / Ρύζι

Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 ½ κιλό πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες
  • 2 ½ φλιτζάνια ρύζι (τύπου Καρολίνα)
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • Δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τη γέμιση
  • Ελαιόλαδο για το ταψί
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ

Πλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε το επάνω μέρος που είναι το κοτσάνι και το κρατάμε για καπάκι.
Καθαρίζουμε το εσωτερικό τους από τα σποράκια και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρύζι (υπολογίζουμε για κάθε πιπεριά 1-2 κουταλιές σούπας ρύζι), τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τη τριμμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα 3/4 της πιπεριάς με τη γέμιση ρυζιού και κλείνουμε με το καπάκι.
Τις τοποθετούμε στο ταψί τη μία δίπλα στην άλλη έτσι ώστε το καπάκι να τις κρατάει κλειστές να μην χυθεί το ρύζι κατά το ψήσιμο.
Σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό διαλύουμε το πελτέ και το ρίχνουμε στο ταψί .
Περιχύνουμε τα γεμιστά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για 2 -2 ½ ώρες.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές