Ρύζι με γαρίδες, κάρυ και πιπεριές
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 συσκευασία μεγάλες γαρίδες (1 κιλό)
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σούπας κάρυ μέτριο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι σπυρωτό
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Πλένουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν για 2-3 λεπτά να πάρουμε το ζωμό και τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το κάρυ να βγάλει τα αρώματα του για μερικά λεπτά.
Κόβουμε τις πιπεριές μας σε μικρούς κύβους και τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και ρίχνουμε στη κατσαρόλα το ζωμό από τις γαρίδες και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε συχνά και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό, όσο χρειάζεται για να ψηθεί το ρύζι.
Μερικά λεπτά πριν τελειώσει το ρύζι, ρίχνουμε στη κατσαρόλα και τις γαρίδες και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτούν μέχρι να μείνει το φαγητό χωρίς υγρά και το ρύζι να παραμείνει σπυρωτό.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.