Ρύζι με γαρίδες και ανανά
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 3 μερίδες:
- 6 μεγάλες γαρίδες
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι πασμάτι
- 1 καρότο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κουταλιά σούπας κάρυ
- 1 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 φέτες ανανά κονσέρβα
- Λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι μας με λίγο αλάτι.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά.
Πλένουμε πολύ καλά τις γαρίδες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με το κάρυ και τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε καλά και τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο.
Προσθέτουμε στις γαρίδες το νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά και αποσύρουμε από την εστία το τηγάνι.
Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές μακρόστενες λωρίδες, (τις πιπεριές, το καρότο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια) και τα σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ρύζι και λίγο αλάτι.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σέλινο, το ξύσμα λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε τον ανανά σε μικρά κομμάτια και τα αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ μαζί με το ρύζι, τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει η σαλάτα μας και να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους.
Μετά από 1 ώρα σερβίρουμε σε ατομικά μπολάκια τη σαλάτα μας και γαρνίρουμε με τις γαρίδες, λίγο ψιλοκομμένο σέλινο και ξύσμα λεμονιού.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.