Cheesecake με πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας
Εκτέλεση
Συστατικά
- Υλικά για 4 μερίδες ατομικές Μαρμελάδα ντομάτας:
- 4 ντομάτες
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- Λίγες σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
- Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού Υλικά για τη κρέμα τυριού:
- 300 γραμμάρια φυτική φέτα σόγιας
- 3/4-1/2 φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Μπόλικο ξερό δυόσμο
- Λίγο πιπέρι Υλικά για τη βάση παξιμαδιού:
- 250 γραμμάρια κριθαρένια παξιμάδια ολικής
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (περίπου)
- ρίγανη τριμμένη
- αλάτι
Ζεματάμε τις ντομάτες σε καυτό νερό για 10 λεπτά και μετά με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα. Τις πολτοποιούμε στο μούλτι για να μην έχει κομματάκια και αδειάζουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το ταμπάσκο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλουμε), το χυμό λεμονιού και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την χρησιμοποιήσουμε.
Πολτοποιούμε τα παξιμάδια στο μούλτι να γίνουν τρίμμα και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε τη ρίγανη, λίγο αλάτι, το ελαιόλαδο λίγο-λίγο και συγχρόνως ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Προσέχουμε όταν ρίχνουμε το ελαιόλαδο γιατί μπορεί να μην χρειαστεί όλη η ποσότητα.
Στρώνουμε σε μία ταρτιέρα τα τριμμένα παξιμάδια και τα πατάμε με ένα κουτάλι για να φτιάξουμε μία βάση από παξιμάδια.
Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τη φέτα σόγιας και την αραιώνουμε με τη φυτική κρέμα και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε αρκετό δυόσμο, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να πάρουμε μία πηχτή κρέμα που να μην είναι ρευστή( να στέκει πάνω στο κουτάλι).
Με ένα κουτάλι απλώνουμε τη κρέμα τυριού πάνω από τα παξιμάδια και την στρώνουμε να πάει παντού.
Στρώνουμε πάνω από τη κρέμα τυριού τη κρύα μαρμελάδα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
Αν θέλουμε στρώνουμε τη μαρμελάδα λίγο πριν σερβίρουμε σε κομμάτια.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.