Σαλάτα με κολοκυθάκια
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό μικρά κολοκυθάκια
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης για το σερβίρισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντίσταση.
Πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το κάτω μέρος και το κοτσάνι.
Παίρνουμε ένα-ένα τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί με τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε μέσα τα κολοκυθάκια.
Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφριά (να μην ψηθούν πολύ και να παραμείνουν τραγανά) και σερβίρουμε με λεπτές φέτες από πιπεριά Φλωρίνης.
Σερβίρουμε τη σαλάτα μας ζεστή ή παγωμένη με ψιλοκομμένο άνηθο, φρέσκο δυόσμο και τρίμμα φυτικής φέτας (προαιρετικά).
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.