Κατηγορία Φαγητά / Ρύζι

Ρύζι με καλαμπόκι και κάσιους

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 200 γραμμάρια ρύζι σπυρωτό
  • 500 ml νερό
  • 300 γραμμάρια ανάμεικτη σαλάτα καλαμποκιού(καλαμπόκι, μίνι καρότα, αρακά, κόκκινη πιπεριά)
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουταλάκι γλυκού μείγμα 5 κινέζικων μπαχαρικών (Chinese 5 Spice)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κάσιους καβουρδισμένα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Πασπαλίζουμε με μείγμα 5 μπαχαρικών

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με λίγο αλάτι και βράζουμε το ρύζι.
Στραγγίζουμε το ρύζι μόλις βράσει και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
Όταν δούμε πως αρχίζουν να στεγνώνουν προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μείγμα 5 μπαχαρικών και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Παίρνουμε το βρασμένο ρύζι και το αδειάζουμε στη κατσαρόλα με τα λαχανικά.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τα κάσιους.
Όταν πάρουν ελαφρύ χρώμα τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά κι αφού ανακατέψουμε πολύ καλά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και σερβίρουμε σε πιατέλα.
*Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μείγμα 5 μπαχαρικών για πιο πικάντικη γεύση.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές