Μπισκότα λεμονιού με παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού κορν-φλάουρ
- Μία πρέζα αλάτι
- 3 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά σούπας παπαρουνόσπορο Γλάσο λεμονιού:
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1-1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
- Ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Όταν ξεκολλήσει το μείγμα από το κάδο του μίξερ σταματάμε το ανακάτεμα.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και με ένα πλάστη ανοίγουμε σε φύλλο του ενός εκατοστού.
Με ένα στρογγυλό κουπ-ατ κόβουμε τα μπισκότα μας και τα τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφριά γύρω-γύρω και μόλις κρυώσουν πολύ καλά τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή τα γαρνίρουμε με το γλάσο λεμονιού και λίγο παπαρουνόσπορο.
*Γλάσο: Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη. Στη συνέχεια προσθέτουμε όση ζάχαρη άχνη θέλουμε, ανάλογα με το πόσο ρευστό θέλουμε να γίνει το γλάσο μας και γαρνίρουμε τα μπισκότα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.