Κατηγορία Γλυκά / Τάρτες

Γαλλική τάρτα με μήλα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για τη ζύμη:
  • 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 125 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη σε κύβους
  • 50 γραμμάρια καρύδια λεπτοαλεσμένα
  • 1 βανίλια
  • Για το πουρέ μήλου:
  • 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
  • 1-2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • Φυτική κρέμα σε σαντιγί για γαρνίρισμα
  • Κανέλα σκόνη (προαιρετικά)

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω σε αντίσταση.
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ τα υλικά για τη ζύμη όλα μαζί και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν τα υλικά και να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το πουρέ μήλου.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Τα ρίχνουμε σε ένα μικρό κατσαρόλι με τη ζάχαρη, τη κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και το νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν χωρίς υγρά.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε να χλιάνουν.
Με ένα πιρούνι τα λιώνουμε σε πουρέ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα μήλα για το γαρνίρισμα και τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια το κάθε ένα.
Το κάθε κομμάτι μήλου το κόβουμε σε λεπτές φέτες του 1/2 εκατοστού και τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας.
Λαδώνουμε τη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρα μας και απλώνουμε το φύλλο που ανοίξαμε. Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο και με ένα μαχαίρι κόβουμε αυτό που περισσεύει από τα τοιχώματα.
Με ένα κουτάλι απλώνουμε το πουρέ μήλου πάνω στη ζύμη και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια.
Στραγγίζουμε τα μήλα που κόψαμε σε λεπτές φέτες και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά υγρά.
Τοποθετούμε τις φέτες μήλου κυκλικά και κάθετα πάνω στο πουρέ μήλου ξεκινώντας από τα εξωτερικά τοιχώματα της ταρτιέρας.
Κάθε φορά που θα τοποθετούμε μία φέτα μήλου, η μισή φέτα θα ακουμπάει στην προηγούμενη έτσι ώστε το σχέδιο που θα δημιουργηθεί να μοιάζει με πέταλα λουλουδιού.
Καθώς πλησιάζουμε στο κέντρο θα βάζουμε τις μικρότερες φέτες μήλου για να μπορέσουμε να κλείσουμε το λουλούδι.
Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη τα μήλα και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά να ροδίσει ελαφριά.
Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε να χλιάνει.
Διαλύουμε τη μαρμελάδα με λίγο νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της τάρτας μας να γυαλίσει, σερβίρουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με σαντιγί και λίγη κανέλα.
*Αν θέλετε να φτιάξετε ατομικές τάρτες όπως είναι στη φωτογραφία κάνετε την ίδια διαδικασία στο γαρνίρισμα. Βγαίνουν 6-7 ατομικές τάρτες.
*Αν σας περισσέψει ζύμη την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο και με ένα κουπ-ατ κόβετε σε μπισκότα.
Ψήνετε τα μπισκότα για 7-8 λεπτά στο φούρνο πάνω-κάτω.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές