Κρέμα ψυγείου με μπανάνες
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2 πακέτα μπισκότα (νηστήσιμα τύπου Παπαδοπούλου)
- 4 μεγάλες μπανάνες
- 400 ml φυτική κρέμα γλυκιά
- Τριμμένα μπισκότα για το σερβίρισμα Υλικά για τη κρέμα βανίλιας:
- 1.200 ml γάλα αμυγδάλου
- 8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 8 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
Ετοιμάζουμε πρώτα τη κρέμα για να κρυώσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη κρέμα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα για να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
Βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία μας και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς με μία σπάτουλα μέχρι να πήξει και κατεβάζουμε από την εστία.
Καλύπτουμε τη κρέμα με διαφανές μεμβράνη ( η μεμβράνη να ακουμπάει πάνω στη κρέμα) και αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες.
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και αφήνουμε σε ένα μπολ.
Παίρνουμε ένα πυρέξ και στο πάτο βάζουμε μία λεπτή στρώση από τη κρέμα.
Τοποθετούμε τα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς κενά και από πάνω ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τη κρέμα βανίλιας.
Βάζουμε μία στρώση μπανάνες πάνω στη κρέμα και καλύπτουμε με μία στρώση μπισκότα.Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας και τις υπόλοιπες μπανάνες.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα 400 ml φυτική κρέμα σε σαντιγί και τη βάζουμε σε ένα κορνέ.
Καλύπτουμε τα μπισκότα με μικρές ροζέτες σαντιγί και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα να μαλακώσουν τα μπισκότα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα και σερβίρουμε.
Σχόλια Συνταγής
Μαρία Παναγιωτίδου
nistisimo.gr
Χτυπάς σε δυνατή ταχύτητα και προσθέτεις, μία βανίλια για άρωμα, για γλυκαντικό μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέλι, σιρόπι αγαύης ή ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!