Χταπόδι με πατάτες γιαχνί
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 χταπόδι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 δαφνόφυλλα
- Λίγους κόκκους μπαχάρι
- 4-5 πατάτες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 250 ml χυμό ντομάτας
- Λίγο αλάτι
- πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι να βράσει με λίγο νερό και λίγο ξύδι, μέχρι να μαλακώσει αρκετά και το στραγγίζουμε.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να ξανθύνουν και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα με το κρεμμύδι, τις πατάτες, τις τσιγαρίζουμε για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το πελτέ αραιωμένο σε λίγο χλιαρό νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε περίπου για μισή ώρα να μαλακώσουν οι πατάτες.
Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Ειρήνη νησωτακη