Κατηγορία Φαγητά / Θαλασσινά
-
Χταπόδι με λιαστές ντομάτες
Πλένετε πολύ καλά το χταπόδι και το βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε και το κόβετε σε μικρές μπουκιές. Σε ένα τηγάνι β?...
-
Σουπιές κρασάτες με πορτοκάλι
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Αφαιρούμε το δέρμα και κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα με τα μπαχαρικ...
-
Μυδοπίλαφο
Σε κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, να μαλακώσουν. Προσθέτετε το κρασί, 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και τα μύδια, σκεπάζ?...
-
Μύδια προβενσάλ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα μύδια. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 6-7 λεπτά να βράσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά ,τα σουρώνουμ?...
-
Καλαμαροπίλαφο
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια εσωτερικά και αφαιρούμε το δέρμα. Κόβουμε τα πτερύγια και το κεφάλι σε μικρά κομμάτια και τα καλαμάρια σε ροδέλες. Σε μια κατσ...