Χταπόδι με λιαστές ντομάτες
Εκτέλεση
Συστατικά
- άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ξίδι άσπρο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 1 κιλό χταπόδι
- 100 γραμμάρια λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και αλάτι
Πλένετε πολύ καλά το χταπόδι και το βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
Το στραγγίζετε και το κόβετε σε μικρές μπουκιές.
Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και τον άνηθο για λίγο μέχρι να μαλακώσουν.
Μετά από 5 λεπτά προσθέτετε το ξίδι, το χταπόδι, να ανακατευτούν όλα τα αρώματα για 1-2 λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Μόλις κρυώσει το αποθηκεύετε σε τάπερ με ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί φρεσκοκομμένο άνηθο και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Bαγγέλης
Συγχαρητήρια ! Καλή αρχή !