Γαριδοκεφτέδες στο φούρνο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3-4 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 1 κιλό καθαρισμένες γαρίδες
- Αλάτι ,πιπέρι
- 1 σφηνάκι ούζο
Βράζουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τις μισές γαρίδες και τις πολτοποιούμε μαζί με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις υπόλοιπες γαρίδες ψιλοκομμένες ,το μείγμα από το μπλέντερ, και προσθέτουμε το μαϊντανό, το ούζο, και λίγο-λίγο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα για 1 ώρα να σφίξει και έπειτα πλάθουμε σε κεφτέδες.
Τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.