Μακαρονάδα με πράσινες ελιές
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
- 2 κόκκινες πιπεριές σε κύβους
- Πράσινες γεμιστές ελιές
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- Φρέσκια ρίγανη και ξερή
- Άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- Αλάτι-πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια με λίγο αλάτι.
Παίρνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τις φέτες κρεμμυδιού με τη κόκκινη πιπεριά, όμως δεν πρέπει να μαλακώσουν πολύ, θέλουμε να παραμείνουν τραγανά τα λαχανικά μας.
Προσθέτουμε λίγο νερό, τις πράσινες ελιές, αλάτι, πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και αφήνουμε για μερικά λεπτά να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια ζεστά σε πιατέλα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.