Mακαρονάδα του ψαρά
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 6 άτομα:
- 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
- 1 κύβο λαχανικών
- Αλάτι Για τη σάλτσα:
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 500 γραμμάρια μύδια
- 6 μεγάλες γαρίδες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 500 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 ποτήρι νερό
- Αλάτι-πιπέρι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Βράζουμε τα μακαρόνια με το κύβο λαχανικών και λίγο αλάτι.
Στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κονιάκ και το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό ντομάτας.
Χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία μας και συμπληρώνουμε στη σάλτσα ένα ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα μας ρίχνουμε τα θαλασσινά. Βράζουμε για 6-7 λεπτά να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε τη κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα με τα θαλασσινά τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως για να μην λασπώσει η μακαρονάδα.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.