Γαριδάκι κριθαρωτό
Εκτέλεση
Συστατικά
- Κόκκους μπαχάρι-Αλάτι-πιπέρι-Λίγη ζάχαρη
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 φλιτζάνι κριθαράκι
- 1 κρεμμύδι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτα
- 1 συσκευασία γαρίδες μικρές 1000 gr.
- 1 κύβο λαχανικών
- 2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μαζί με το μπαχάρι και το δαφνόφυλλο, να βγάλουν τα αρώματα τους. Σβήνουμε με λευκό κρασί.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το πελτέ, το κύβο λαχανικών, το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και ρίχνουμε το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε συχνά να μην κολλήσει, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και μετά από 6-7 λεπτά αφού έχει δέσει η σάλτσα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.