NOODLES με γαρίδες και λαχανικά
Εκτέλεση
Συστατικά
- 250 γραμμάρια noodles
- 500 γραμμάρια γαρίδες
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο ζουλιέν (σε μπαστουνάκια)
- 2 κολοκυθάκια κομμένα ζουλιέν (σε μπαστουνάκια)
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη ζουλιέν (σε μπαστουνάκια)
- 300 γραμμάρια μπρόκολο χωρισμένο σε φούντες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
- 3-4 κουταλιές σούπας σόγια σος Dark
- 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως στη συσκευασία.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά μας με μία πετσέτα.
Καθαρίζουμε από τη φλούδα και τα κόβουμε στη μέση, έπειτα σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε λεπτά μπαστουνάκια (ζουλιέν).
Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μικρές φούντες και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λοξές φέτες.
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στην εστία της κουζίνας μας να κάψει καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο ίσα -ίσα να καλυφθεί η επιφάνεια του.
Ρίχνουμε τα λαχανικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε ανά διαστήματα έτσι ώστε να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα και να παραμείνουν τραγανά.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία μας.
Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σκόρδο και μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τις γαρίδες.
Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες με τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο τηγάνι με τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σόγια σος.
Ανακατεύουμε και στη συνέχεια διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό.
Ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ στο τηγάνι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία και προσθέτουμε τα βρασμένα noodles.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
*Προσθέτουμε με προσοχή το αλάτι γιατί η σόγια σος είναι αλμυρή.
*Σερβίρουμε τα σοταρισμένα λαχανικά με ρύζι basmati ή noodles.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.