Πένες με πέστο παντζαριού
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 4 μερίδες:
- 4 παντζάρια βρασμένα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Ξύδι
- Αλάτι – πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια για πασπάλισμα
- Μακαρόνια πένες
- 1 κύβο λαχανικών
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τα μακαρόνια με το κύβο λαχανικών και λίγο αλάτι, ( al- tende)
και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Ρίχνουμε τα βρασμένα παντζάρια στο μπλέντερ με το σκόρδο, το 1 φλιτζάνι καρύδια, λίγο ελαιόλαδο, ξύδι αλάτι-πιπέρι και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα.
Διορθώνουμε τη γεύση στο αλάτι και στο ξύδι και ανάλογα με το πόσο ρευστή τη θέλουμε προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Σε ένα τηγάνι αδειάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα μακαρόνια, το πέστο παντζαριού και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε αμέσως για να μην στεγνώσουν τα μακαρόνια, αλλιώς αραιώνουμε με λίγο ζουμί από τη κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια.
Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια.
*Αυτή η μακαρονάδα γίνεται πολύ ωραία και αλάδωτη. Αντικαθιστούμε το ελαιόλαδο με χλιαρό νερό και προσθέτουμε με μέτρο αλάτι και πιπέρι.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.