Πένες με σάλτσα αβοκάντο και κάσιους
Εκτέλεση
Συστατικά
- 250 γραμμάρια πένες
- 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 αβοκάντο ώριμο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι-πιπέρι
- 1/2 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
- Λίγο χλιαρό νερό
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κάσιους ανάλατα τριμμένα
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το αβοκάντο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, λίγο χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Δοκιμάζουμε τη γεύση και αν χρειαστεί προσθέτουμε λεμόνι ή αλάτι.
Αραιώνουμε τη σάλτσα μας με λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα κάσιους.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουμε στη σάλτσα μας την υφή που θέλουμε.
Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και αδειάζουμε μέσα τα βρασμένα μακαρόνια με τη σάλτσα και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.
Αν είναι πηχτή η σάλτσα μας αραιώνουμε με λίγο χλιαρό νερό, ενώ αν είναι αραιή προσθέτουμε λίγα ψιλοτριμμένα κάσιους.
Σερβίρουμε τις πένες με τριμμένα κάσιους και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
*Η μακαρονάδα μας γίνεται πολύ νόστιμη και χωρίς λάδι, (αραιώνουμε τη σάλτσα με χλιαρό νερό) και μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κάσιους με ανάλατα φιστἰκια Αιγίνης ή ασπρισμένα αμύγδαλα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.