Πέννες σισιλιάνικες
Εκτέλεση
Συστατικά
- ½ κιλό πέννες
- ½ κιλό μελιτζάνες
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 πιπεριές ( κόκκινη, κίτρινη, πράσινη)
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες
- Αλάτι, πιπέρι
Βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνετε.
Αφού κόψετε τις μελιτζάνες σε κύβους, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε να ξεπικρήσουν για 1 ώρα.
Έπειτα, τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε. Πλένετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε λεπτές λωρίδες.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και όταν μαραθούν προσθέτετε τις μελιτζάνες.
Αφήνετε να τσιγαριστούν για μερικά λεπτά και ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες .
Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε ένα τηγάνι βάζετε μια ποσότητα μακαρόνια και μια ποσότητα σάλτσας, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.