Ταλιατέλες με ντομάτες και κουκουνάρι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 κιλό ταλιατέλες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κ.σ κουκουνάρι
- 1 κρεμμύδι
- 6 ώριμες ντομάτες
- 2 κ.σ βασιλικό
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε. Σ΄ ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κουκουνάρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαιρούμε από το τηγάνι το κουκουνάρι και σοτάτουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε στο κρεμμύδι τις ντομάτες, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Αφηνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο, αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν, τις στραγγίζουμε, τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε, στολίζοντας κάθε πιάτο με λίγα φύλλα βασιλικού.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.