Κατηγορία Φαγητά / Ορεκτικά

Ορεκτικό με πιπεριές Φλωρίνης

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 6 άτομα:
  • 400 γραμμάρια φυτική φέτα σόγιας
  • 5 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα σόγιας
  • 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
  • Μία πρέζα πιπέρι
  • 3 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κουταλιά σούπας ζελατίνη σε σκόνη
  • 4 κουταλιές σούπας κρύο νερό
  • Ελαιόλαδο για γαρνίρισμα
  • Φρέσκο δυόσμο για γαρνίρισμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς γκριλ.
Πλένουμε καλά τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε και τις τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και τις κλείνουμε όπως είναι ζεστές σε ένα σακουλάκι για 5 λεπτά.
Ανοίγουμε το σακουλάκι και παίρνουμε μία-μία τις πιπεριές τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια από το εσωτερικό τους.
Σε ένα μπολ μουλιάζουμε σε 4 κουταλιές σούπας κρύο νερό τη ζελατίνη κι αφήνουμε να φουσκώσει.
Σε ένα μικρό κατσαρόλι ζεσταίνουμε την φυτική κρέμα μέχρι να ζεσταθεί, (όχι να βράσει) και αποσύρουμε από την εστία.
Λιώνουμε τη φυτική φέτα με ένα πιρούνι και την προσθέτουμε στη ζεστή κρέμα.
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα για να διαλυθεί και προσθέτουμε τη ζελατίνη.
Συνεχίζουμε δυνατά το ανακάτεμα, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ψιλοκομμένο δυόσμο.
Παίρνουμε μία φόρμα σιλικόνης μακρόστενη και βάζουμε μία στρώση από πιπεριές Φλωρίνης να καλύψουμε όλο το πάτο.
Αδειάζουμε από πάνω το μισό μείγμα από το τυρί και καλύπτουμε με πιπεριές.
Ρίχνουμε τη δεύτερη στρώση από το μείγμα τυριού και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να πήξει.
Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές