Τσέχικα κουραμπιεδάκια μισοφέγγαρα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 240 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη (θερμοκρασία δωματίου)
- 110 γραμμάρια καρύδια αλεσμένα
- 70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια (προαιρετικά)
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Φτιάχνουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και με τα χέρια τους δίνουμε το σχήμα του μισοφέγγαρου ή πλάθουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C-200°C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Αν θέλουμε βουτάμε τα μπισκότα μας σε λιωμένη κουβερτούρα. Βουτάμε τα μπισκότα στη σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια λαδόκολλα .
Πριν κρυώσουν πασπαλίζουμε με χρωματιστές καραμέλες που πρώτα τις έχουμε σπάσει, φιστίκι αιγίνης αλεσμένο, ή άλλους ξηρούς καρπούς, τρούφα χρωματιστή κ.α.
*Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε η πολύ καλή μου φίλη Ερμιόνη από την Καισαριανή και την ευχαριστώ πολύ που μου την εμπιστεύτηκε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.