Στρούντελ με μήλα και σοκολάτα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 2 μήλα
- 1 ξινόμηλο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- Κανέλα σκόνη
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά σούπας κορν-φλάουρ
- 2 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια και φουντούκια
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού τα μήλα, τη ζάχαρη, τη κανέλα, τα ψιλοκομμένα καρύδια - φουντούκια, το κορν-φλάουρ, τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε τη γέμιση κατά μήκος στο κέντρο του φύλλου αφήνοντας στο πάνω και στο κάτω μέρος μία απόσταση των 4 εκατοστών.
Παίρνουμε ένα μαχαίρι και κόβουμε τη σφολιάτα σε λωρίδες 3 εκατοστών, κάθετα προς τη γέμιση.
Γυρίζουμε το πάνω και το κάτω μέρος προς τα μέσα και παίρνουμε μία-μία τη λωρίδα από το πλάι και σκεπάζουμε τη γέμιση σταυρώνοντας τις λωρίδες ακτινωτά προς το κέντρο δημιουργώντας έτσι μία πλεξούδα.
Προσπαθούμε κάθε φορά να μην αφήνουμε κενά και να σκεπάζει κάθε φορά η λωρίδα την προηγούμενη έτσι ώστε να μην βγει η γέμιση κατά το ψήσιμο.
Ραντίζουμε με λίγο νερό την επιφάνεια της σφολιάτας και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε γύρω στα 40 λεπτά και μόλις το βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.