Κρουασάν αμυγδάλου
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 150 γραμμάρια αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 2-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- Λίγη κανέλα
- 5 σταγόνες άρωμα αμυγδάλου
- 1-2 κουταλιές σούπας νερό
- Καστανή ζάχαρη και πασπάλισμα
- Αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και προσθέτουμε λίγη κανέλα, το άρωμα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε μία κουταλιά νερό και ανακατεύουμε ξανά να γίνει μία σφικτή μάζα. Αν χρειαστεί περισσότερο νερό προσθέτουμε με μέτρο.
Ανοίγουμε στο πάγκο εργασίας μας τη σφολιάτα και κόβουμε το κάθε φύλλο σε μακριά τρίγωνα κομμάτια.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε μία κουταλιά γεμάτη από τη γέμιση και κλείνουμε τα κρουασάν.
Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά και σερβίρουμε μόλις κρυώσουν.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.