Μακαρονάδα με καλαμάρι και πέστο
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 4 άτομα:
- 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
- 10 - 12 ντοματάκια Για το πέστο:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού μαϊντανό
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο δυόσμο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κουκουνάρι
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 6 κουταλιές σούπας λευκό ξύδι
- Αλάτι-πιπέρι
- 2 καλαμάρια μεγάλα κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό al tende και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Ετοιμάζουμε το πέστο. Αδειάζουμε στο μπλέντερ τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το κουκουνάρι και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ξύδι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να αποκτήσει την γεύση που εμείς θέλουμε.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο αν θέλουμε να γίνει πιο ρευστό το πέστο.
Ζεσταίνουμε στην εστία το τηγάνι μας με λίγο ελαιόλαδο.
Πλένουμε και κόβουμε στη μέση τα ντοματάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Αλατίζουμε και προσθέτουμε μία πρέζα ζάχαρη στα ντοματάκια.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν) τα ντοματάκια και προσθέτουμε τις ροδέλες καλαμαριού. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν τα καλαμάρια και προσθέτουμε τα μακαρόνια.
Συμπληρώνουμε στο τηγάνι λίγο ζωμό από τη κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια, 3-4 κουταλιές από το πέστο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Σερβίρουμε μέσα σε πιατέλα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο πέστο.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.