Μπάρες δημητριακών
Εκτέλεση
Συστατικά
- 500 γραμμάρια σοκολατένια δημητριακά ρυζιού (coco-pops)
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού cranberries
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν-μαρί με τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία σπάτουλα σιλικόνης τη σοκολάτα μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε να χλιάνει.
Παίρνουμε ένα μικρό πυρέξ και το στρώνουμε με λαδόκολλα.
*Βρέχουμε με νερό τη λαδόκολλα, τη στύβουμε πολύ καλά και την στρώνουμε στο πυρέξ.
Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελάχιστη λιωμένη μαργαρίνη τον πάτο και τα πλαϊνά της λαδόκολλας.
Αδειάζουμε σε ένα μεγαλύτερο μπολ τη λιωμένη σοκολάτα και προσθέτουμε τα δημητριακά με τα cranberries.
Ανακατεύουμε πολύ καλά γιατί το μείγμα μας θα να είναι σφικτό και πρέπει να υπερισχύουν τα δημητριακά.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα και με ένα κουτάλι το απλώνουμε σε όλο το πάτο του πυρέξ. Το πατάμε πολύ καλά με το κουτάλι από πάνω για να μην μείνουν κενά.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες και μόλις το βγάλουμε κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι στο μέγεθος που θέλουμε.
Αποθηκεύουμε τις μπάρες δημητριακών σε ένα τάπερ στο ψυγείο για να παραμείνουν τραγανές ή τις τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.