Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά με φρούτα και ξηρούς καρπούς

Σοκολατάκια καρύδας

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια τσαγιού καρύδα
  • 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
  • 1/2 – 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 3 πλάκες σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά σούπας κοφτή φυτική μαργαρίνη

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη καρύδα με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.
Προσθέτουμε προσεκτικά τη κρέμα καρύδας και λίγη κάθε φορά γιατί μπορεί να μην την πάρει όλη.
Θέλουμε ένα μείγμα σχετικά σφικτό να πλάθεται στα χέρια μας.
Παίρνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε το μείγμα. Με ένα κουτάλι το πατάμε καλά από πάνω να γίνει συμπαγές και το ύψος της καρύδας να φτάνει περίπου τους 2 - 3 πόντους.
Τοποθετούμε το πυρέξ στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα να σφίξει καλά το μείγμα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα μπεν-μαρί με τη μαργαρίνη και αφήνουμε να χλιάνει.
Βγάζουμε από το ψυγείο το πυρέξ και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Κάθε κομμάτι καρύδας το πλάθουμε με τα δάκτυλα μας και το βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα. Με δύο πιρούνια γυρίζουμε τη καρύδα να καλυφθεί παντού από σοκολάτα και τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα να σταθεροποιηθεί και να σφίξει.
Αφού τελειώσουμε με όλες στις καρύδες βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν και σερβίρουμε.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές