Kαναπεδάκια με ντιπ αντζούγιας και φάβα αρακά
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για τη φάβα αρακά:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αρακά αποξηραμένο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- Μία πρέζα αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο Υλικά για το ντιπ αντζούγιας:
- 4 αντζούγιες φιλέτο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 φέτες ψωμί
- Λίγο νερό
- Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
- Ηλιόσπορο για το γαρνίρισμα
- 8 φέτες ψημένο ψωμί
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό τον αρακά με το κρεμμύδι και το αλάτι μέχρι να μαλακώσει.
Σουρώνουμε τον αρακά (αν θέλουμε χρησιμοποιούμε και το κρεμμύδι) και τον περνάμε μέσα από το μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσει την υφή της φάβας.
Σε ένα μικρό μπολ μουλιάζουμε σε νερό τις δύο φέτες ψωμιού και τις στίβουμε πολύ καλά.
Παίρνουμε τα φιλέτα της αντζούγιας και τα αδειάζουμε σε ένα μούλτι με την πιπεριά, τον πελτέ ντομάτας, το ψωμί και τα πολτοποιούμε.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να πολτοποιηθούν καλύτερα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ μέχρι να συναρμολογήσουμε τα καναπεδάκια.
Αφού ψήσουμε τις φέτες ψωμιού τις αλείφουμε με το ντιπ αντζούγιας και από πάνω βάζουμε μία κουταλιά σούπας από τη φάβα αρακά.
Πασπαλίζουμε με τον ηλιόσπορο και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.