Μάφιν με σύκα
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για ένα κέικ ή για 12-14 μάφιν:
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού παγωμένο νερό
- 3 φλιτζάνια τσαγιού φαρίνα
- Μία πρέζα αλάτι
- 3 κουταλιές σούπας ξύδι
- 2 βανίλιες
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
- Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
- 6 μικρά φρέσκα σύκα κομμένα σε δύο μέρη το κάθε ένα
- Καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
- 250 ml φυτική κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
Κοσκινίζουμε τη φαρίνα με το κακάο σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε στο κάδο ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύδι, το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε στο μείγμα λίγο-λίγο το νερό.
Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και ρίχνουμε το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά.
Μόλις ενοποιηθούν τα υλικά σταματάμε το μίξερ.
Παίρνουμε χάρτινες θήκες για ατομικά κέικ και τις τοποθετούμε μέσα στις υποδοχές για μάφιν. Μοιράζουμε το μείγμα και τοποθετούμε στο κάθε ένα από ένα κομμάτι σύκο.
Πιέζουμε το σύκο ελαφρά να βυθιστεί το μισό μέσα στο μείγμα και πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Όταν βυθίσουμε μέσα μία οδοντογλυφίδα και αυτή βγει στεγνή τότε τα μάφιν είναι έτοιμα και τα βγάζουμε από το φούρνο.
Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με φυτική σαντιγί.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.