Αλάδωτο κέικ μπανάνας
Εκτέλεση
Συστατικά
- 3 μπανάνες ώριμες
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 100 γραμμάρια ταχίνι
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Λίγο αλάτι
- 100 γραμμάρια σταγόνες κουβερτούρας
- Λίγα καρύδια χοντροκομμένα για πασπάλισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς πάνω-κάτω.
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ και προσθέτουμε το αλάτι με την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και ρίχνουμε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού.
Συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε τις μπανάνες λιωμένες, τη βανίλια, το ξύσμα και λίγο- λίγο το αλεύρι μέχρι να απορροφηθεί εντελώς και σταματάμε το μίξερ.
Ρίχνουμε στο μείγμα τις σταγόνες κουβερτούρας ανακατεύουμε το μείγμα και το αδειάζουμε σε ένα ταψί αφού πρώτα το έχουμε καλύψει με αντικολλητική λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα καρύδια και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
Αν θέλουμε μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μακρόστενες φόρμες σιλικόνης και αφού περάσει 1/2 ώρα σκεπάζουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να ψηθεί στο εσωτερικό του.
Όσο πιο παχιά είναι η στρώση του κέικ τόσο περισσότερο χρόνο ψησίματος θα χρειαστεί.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.