Τούρτα με ζελέ βερίκοκο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 15-20 μπισκότα της αρεσκείας σας
- 1 φλιτζάνι χυμό από διάφορα φρούτα
- 125 γραμμάρια βερίκοκα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 2 φλιτζάνια τσαγιού πουρέ βερίκοκο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
- 7 γραμμάρια ζελατίνη ή 2 κουταλάκια γλυκού άγαρ-άγαρ
- 6-8 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
- Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
- Τριμμένο μπισκότο για γαρνίρισμα
Καθαρίζουμε τα βερίκοκα από τα κουκούτσια και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό και τη ζάχαρη. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Πολτοποιούμε τα βρασμένα βερίκοκα με ένα μπλέντερ χειρός μέσα στη κατσαρόλα. Μετράμε το πολτό φρούτου σε 2 φλιτζάνια του τσαγιού που θα χρειαστούμε και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί με λίγο νερό.
Αδειάζουμε το πολτό φρούτου σε μία κατσαρόλα. Διαλύουμε τη ζελατίνη στο ζεστό νερό και τη ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα. Βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να χλιάνει.
Παίρνουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό και μουλιάζουμε για μερικά δευτερόλεπτα μερικά μπισκότα για να καλύψουμε τη βάση. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα ζελέ πάνω στα μπισκότα. Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί , (όχι να πήξει) και προσεκτικά τοποθετούμε τη δεύτερη στρώση από μπισκότα αφού τα βουτήξουμε στο χυμό και τα στραγγίσουμε πολύ καλά σε χαρτί κουζίνας.
Πάνω από τα μπισκότα βάζουμε το υπόλοιπο ζελέ φρούτου και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες μέχρι να πήξει.
Όταν βγάλουμε το γλυκό από το ψυγείο αφαιρούμε τη βάση από τη φόρμα για να τοποθετήσουμε το γλυκό σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και σερβίρουμε.
*Αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τη ζελατίνη με σκόνη άγαρ-άγαρ, διαλύουμε τη σκόνη μέσα στο πολτό φρούτου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιθεί το μείγμα.
Βράζουμε μέχρι να πάρει μία βράση και κατεβάζουμε από την εστία.
Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία της εκτέλεσης.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.