Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά τηγανιού

Νηστήσιμες βάφλες με φρούτα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 6 τεμάχια:
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν-πάουντερ
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα μήλο
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα σόγιας βανίλια
  • Φρούτα φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • Σιρόπι αγαύης ή μέλι για γαρνίρισμα
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στέρεα υλικά και σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ πρώτα τα υγρά και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να λιώσει η ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε την ένταση σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά τα στέρεα υλικά.
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά σταματάμε το μίξερ.
Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα μας και την αλείφουμε με λίγο καλαμποκέλαιο.
Με μία κουτάλα σούπας ρίχνουμε μείγμα μέχρι την εσοχή, όχι περισσότερο γιατί θα φουσκώσει η ζύμη και θα ξεχειλίσει σε περίπτωση που την παραγεμίσουμε.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι βάφλες και να γίνουν τραγανές.
Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας, περιχύνουμε με σιρόπι αγαύης, ή μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Μπορούμε εναλλακτικά να γαρνίρουμε τα φρούτα μας με φυτική σαντιγί ή σιρόπι σοκολάτας.
Αν θέλουμε επίσης σοκολατένιες βάφλες, προσθέτουμε στο μείγμα της ζύμης 2 κουταλιές σούπας κακάο και σερβίρουμε με παγωτό.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές