Μπάρες με σύκα αμύγδαλα και φουντούκια
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για τη τριφτή ζύμη:
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- Μία πρέζα αλάτι Για τη γέμιση:
- 1 κιλό σύκα καθαρισμένα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια και φουντούκια αλεσμένα
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα έως ότου γίνει μία τριφτή ζύμη.
Σταματάμε το μίξερ και αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.
Στρώνουμε στο πάτο του σκεύους τη μισή ποσότητα ζύμης να καλυφθεί όλος ο πάτος και να δημιουργηθεί μία στρώση.
Κόβουμε τα σύκα στη μέση και τα απλώνουμε στη σειρά, χωρίς να αφήνουμε κενά, πάνω στη ζύμη.
Ανακατεύουμε ζάχαρη, κανέλα, φουντούκια και καρύδια σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε τα σύκα.
Πάνω από τη γέμιση στρώνουμε την υπόλοιπη τριφτή ζύμη και τοποθετούμε το πυρίμαχος σκεύος στο φούρνο.
Ψήνουμε περίπου 40 - 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Μόλις κρυώσει κόβουμε σε μακρόστενες μπάρες, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.