Κέικ λεμονιού με γλάσο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια τσαγιού φαρίνα
- 1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 2/3 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 3 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 2 -3 κουταλιές σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σόδα (αναψυκτικό) Γλάσο:
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Ξύσμα λεμονιού
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το καλαμποκέλαιο με την ζάχαρη, το κονιάκ και το χυμό και χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε την σόδα, το ξύσμα και σιγά-σιγά την φαρίνα.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μια ώρα περίπου. Μόλις κρυώσει το ξεφορμάρουμε και περιμένουμε να κρυώσει για να το γλασάρουμε.
Για το γλάσο:
Παίρνουμε το χυμό από μισό λεμόνι και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά και αν το μίγμα μας είναι νερουλό, προσθέτουμε ζάχαρη άχνη, αν είναι πολύ σφιχτό το αραιώνουμε με χυμό λεμονιού.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.