Λαδοκούλουρα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1φλιτζάνι τσαγιού πορτοκάλι χυμό
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σουσάμι
- 2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα
- 2 κουταλάκια γλυκού σόδα
- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν - πάουντερ
- 1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 800-900 γραμ.)
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε την κανέλλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
Διαλύουμε σε ένα ποτήρι τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε το σουσάμι με το μπέικιν - πάουντερ.
Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο για να μπορούμε να ελέγξουμε τη ζύμη.
Όταν δούμε ότι ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα και δεν κολλάει στα χέρια μας, τότε σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι γιατί η ζύμη μας είναι έτοιμη.
Πλάθουμε σε μακρόστενα κορδόνια σε μέγεθος μολυβιού και τα κάνουμε πλεξούδες.
Τοποθετούμε τα λαδοκούλουρα σε αντικολλητική λαδόκολλα στη λαμαρίνα μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω στην αντίσταση του φούρνου μας ή σε αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.