Κατηγορία Γλυκά / Κέικ

Κέικ με εσπρέσο και φουντούκια

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη
  • 1 ¾ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 μικρά φλιτζάνια καφέ εσπρέσο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 250 γραμμάρια φαρίνα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φουντούκια χοντροκομμένα

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ένταση και προσθέτουμε το καφέ και το κονιάκ.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και ρίχνουμε τη φαρίνα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ και με ένα κουτάλι ισιώνουμε την επιφάνεια του κέικ.
Πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια και τα πατάμε ελαφρά να κολλήσουν στο μείγμα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Μετά από 40 λεπτά δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο, μπήγοντας ένα καλαμάκι από σουβλάκια στο κέντρο του κέικ.
Αν δεν είναι στεγνό το καλαμάκι σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να μην καούν τα φουντούκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθεί το κέικ στο εσωτερικό του.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές